Hrana i piće

MORATE ZABILJEŽITI: Lažni čokoladni KOLAČ koji možete jesti koliko želite jer NE DEBLJA!

Predstavljamo vam poslasticu koju možete jesti koliko hoćete bez grižnje savjesti.

Lažni čokoladni kolač - Novonovo.info

Sastojci

Podloga:

15 dag prhkih keksa po izboru
5 dag otopljenog maslaca
šaka nasjeckanih lješnjaka

Krema:

6 jušnih kašika sitno mljevenog rogača
2 supene kašike brašna od kokosa
4 supene kašike škrobnog brašna
4 supene kašike mljevenih lješnjaka
šaka nasjeckanih lješnjaka
2 supene kašike šećera
20 dag pirea od jabuka
3 supene kašike bademovog mlijeka
malo soli

Priprema

Sameljite keks i pomiješajte s otopljenim maslacem. Zatim dodajte sjeckane lješnjake. Smjesu utisnite u kalup po želji i ostavite da malo odstoji i stisne se.

20 dag jabuka nasjeckanih na kockice pospite s jednom malom kašikom šećera, malo limunovog soka i 2 dcl vode. Stavite na vatru i pustite da se krčka dok jabuke potpuno ne omekšaju. Zatim ih procijedite i pretvorite u pire.

Pomiješajte sve suhe sastojke za kremu (rogač, kokosovo i škrobno brašno, mljevene i sjeckane lješnjake, šećer, sol). Dodajte pire od jabuka i bademovo mlijeko i sjedinite sa suhim sastojcima. Smjesu ulijte u kalup s podlogom od keksa.

Stavite ga u rernu zagrijanu na 180 stepeni i pecite otprilike 20 minuta ili dok se površina ne stvrdne. Nakon pečenja kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi. Dlanom i prstima provjerite toplinu na sredini kalupa – ako je hladan onda kolač ubacite u frižider još sat vremena piše “Zadovoljna.hr“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh