Hrana i piće

Zlatne kiflice punjene sirom i hrenovkama! Slobodno pravite duplo jer brzo nestaju sa tanjira…

Izuzetno mekane i ukusne, djeca ih obožavaju…

Kiflice - Novonovo.info

Sastojci

Tijesto

pola svježeg kvasca

1,5 dcl toplog mlijeka

700g Pšeničnog glatkog brašna

50g rastopljenog margarina

malo Vegete

4 žlice svježeg sira

sol, papar, malo šećera

1 prašak za pecivo


Punjenje

200 g svježeg sira

3 paketića manjih hrenovki

sol, papar,

Vegeta

Priprema

U 1,5 dcl toplog mlijeka pomješanog sa 0,5dcl vode dodajte kvasac, malo šećera i žlicu brašna, umutite i pustite da naraste, piše “Novonovo“.

U zdjelu stavite brašno i promješajte ga sa praškom za pecivo, dodajte malo soli i vegete , rastopljeni margarin i svježi sir, na kraju ulijte kvasac i umjesite tijesto. Odložite ga da malo odstoji na toplome cca 30 min.

Za to vrijeme skuhajte hrenovke te začinite sir po ukusu sa malo soli, papra, vegete. Kada je tijesto malo odstajalo i naraslo razvaljajte ga i sjecite na trokutiće koje ćete puniti neke sirom neke hrenovkama a po želji možete i kombinirati zajedno.

Kada ste stavili punjenje lijepo trokutić zarolajte. Kada ste zarolali sve svoje kiflice premažite ih ponovno sa otopljenim margarinom i pospite sa malo sezama i stavite u prethodno ugrijanu pećnicu na 200 stupnjeva da se peku dok ne dobiju zlatnu boju…


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh