Hrana i piće

Recept za domaći MUNCHMALLOW – Bolji od kupovnog, a priprema se vrlo lako!

Recept…

Munchmallow - Novonovo.info

Sastojci

Za biskvit:

6 žumanaca
10 ravnih kašika šećera
6 punih kašika brašna
3 kašike kakaa
1 vanilin šećer
Pola praška za pecivo
200 ml mlijeka
100 ml ulja

Za fil:

20 kašika šećera
6 bjelanaca
1 vanilin šećer
4 kašike hladne vode

Za glazuru:

150 g čokolade
5 kašika ulja
5 kašika vode

Priprema…

Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte vanilin šećer, mlijeko i ulje i mikserom sve lijepo sjedinite. U brašno dodajte prašak za pecivo i umiješajte ga. Brašno i kakao dodajte u smjesu sa jajima, pa umiješajte ali ne mikserom.

Smjesu za biskvit izlijte na pek papir, pa pecite u rerni zagrijanoj na 200o C 20 minuta. Dok se biskvit peče mikserom umutite bjelanca dok se ne dobije čvrsta smjesa. Ubacite 10 kašika šećera i vanilin šećer, pa mutite još.

U šerpicu stavite 10 kašika šećera i 4 kašike vode, pa ušpinujte. Ako prvi put špinujete potrebno je da stavite šećer i vodu na ringlu i da sačekate da provri, pa da počne da pjeni i kada počne da se zgušnjava gotovo je. Ušpinovan šećer postepeno dodajte u bjelnaca sve vrijeme muteći.

Smjesu rasporedite po kori i vratite na još 10 minutau rernu koju ste smanjile na 120 C. Glazuru napravite od čokolade, ulja i vode. Prelijte kolač i odmah ga isijecite na kocke i ostavite da se ohladi i stegne, piše “Novonovo“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh