Hrana i piće

STRUČNJACI POTVRDILI: Jedite ovih 15 namirnica kako biste duže živjeli

Stručnjaci su složni oko njihove važne uloge za ljudsko zdravlje!

Hrana - Flickr.com

Fontana mladosti” nalazi se u namirnicama koje su uglavnom vrlo dostupne kućanstvima, osobito u sezoni voća. Tijekom 2-godišnjeg istraživanja u kojem je sudjelovalo 800 osoba zaključeno je da namirnice koje imaju višu razinu polifenola utječu na smanjenje pojave teških bolesti, preveniraju rak, štite od kardiovaskularnih bolesti i sl. te samim tim utječu pozitivno na kvalitetu života i produžuju ga.

Želite li regulirati tjelesnu težinu prateći razinu polifenola, potrebno je paziti da zadovoljite dnevnu potrebu od 650 miligrama dnevno. Stručnjaci preporučuju kombinaciju ovih 15 namirnica za dug i zdrav život. U zagradama su naglašene količine polifenola koje sadržavaju:

Kakao (3448 mg)

Jabuke (136 mg)

Špinat (119 mg)

Jagode (235 mg)

Crveni radič (235 mg)

Borovnice (260 mg)

Višnje (274 mg)

Šljive (377 mg)

Crne i zelene masline

Lješnjaci (495 mg)

Bademi (187 mg)

Crno grožđe (169 mg)

Crveni luk (168 mg)

Tamna čokolada (1766 mg)

Artičoke (260 mg)

Biljni spojevi polifenoli odlični su antioksidansi, a najznačajnije skupine su: flavonoli, flavoni, flavan-3-oli, flavanoni i d-antocijani, piše “Dnevno“.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh