Hrana i piće

Tri dobra stara trika za najbolje palačinke

Jedni ih rade “od oka”, drugi se drže samo provjerenih metoda, treći pak nikad nisu dobili isti rezultat dva puta zaredom.

Palačinke - Zadovoljna.hr

Ne znamo kojoj palačinkastoj školi vi pripadate, ali imamo tri trika koja će podignuti bilo koju verziju palačinki. Ako volite mekane, tanke i slasne palačinke, primijenite ove savjete i odmah se zaputite po omiljeno punjenje, piše “Samostalno“.

1. Da palačinke ne bi bile premasne, pecite ih u teflonskoj tavi koju ste samo malo prilikom pečenja prve palačinke premazali uljem. (za palačinke à la française umjesto ulja koristite maslac)

2. Ako želite lagane i mekane palačinke, dio mlijeka zamijenite vodom ili čak mineralnom vodom. Palačinke neće biti žilave, već lagane poput pahulje.

3. Majstori kažu da je najbolje da smjesa za palačinke odleži u hladnjaku nekoliko sati prije korištenja. Ako želite slasne palačinke navečer, najbolje je da smjesu napravite već popodne.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh