Hrana i piće

Prijesnac, razljevuša ili razljevak? Dok god je ovako ukusna, nije važno kako se ova pita zove

Tradicionalna kuhinja nam je omiljena kuhinja. To su recepti koji uvijek podsjećaju na djetinjstvo, na ljetne raspuste i čarobne mirise iz kuhinje koji su nas budili i uspavljivali.

Prijesnac - zena.blic.rs

Jedan od takvih je i recept za bosansku pitu prijesnac ili razljevuša ili razljevak, piše “Žena“…

Toliko je jednostavna, a tako ukusna da prosto ne smijete da propustite priliku da je napravite svojoj porodici.

Potrebni sastojci:

  • 3-4 jajeta
  • 1dl ulja ili 80g putera
  • 300 g sira
  • malo kajmaka
  • 6 kašika brašna,
  • 1 prašak za pecivo
  • so po ukusu,
  • oko 2 dl mlijeka

Pripremu jela pogledajte u priloženom videu:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.
Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh