Hrana i piće

Prijedlog za večeru: Pohovani palačinci s piletinom i gljivama

Za idelanu večeru preporučujemo vam da napravite pohovane palačinke s piletinom i gljivama.

Palačinci - Radiosarajevo.ba

Napravite palačinke kao odlično toplo predjelo i iznenadite ljude koje volite, piše “Radiosarajevo“.

Sastojci:

– troje jaja
– 100 ml kisele vode
– 300 ml mlijeka
– dvije kašike otopljenog putera
– 250 gr brašna
– malo soli
– malo šećera

Fil:

– 500 gr pilećih prsa
– 300 gr šampinjona
– jedno jaje

Način pripreme:

Zamutiti palačinke od jaja, kisele vode, mlijeka, istopljenog putera, malo soli, sećera i brašna. Od smjese dobijete 10 palačinaka. Pileće meso skuhajte pa ga nakon toga dobro isitnite nožem. Na malo maslaca prodinstati meso, dodati sitno sjeckane gljive, malo bibera i začina od sušenog povrća.

Kad je izdinstano skinuti s ringle i u to umješati sir i jedno jaje. Fil stavljati na palačinke, preklopiti ih sa jedne i druge strane, urolati, uvaljati u brašno, jaja i mrvice i pržiti na ulju.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh