Hrana i piće

Prijedlog za današnji ručak: Zimski đuveč

Pripremite idealan ručak za vašu porodicu.

Zimski đuveč - Nezavisne.com

Sastojci:

– 600 g zamrznute mješavine za đuveč

– 1 veća glavica crnog luka

– 250 g roštilj kobasica

– 80 g sitne tjestenine u obliku školjčica

– 2 dl soka od paradajza

– 2 šargarepe, ulje

– mješavina začina

Priprema:

1. Crni luk i šargarepu očistiti i isjeći na kockice.

2. Roštilj kobasice čačkalicom izbušiti na više mjesta, a zatim ih ispeći na ulju da porumene. Izvaditi ih iz masnoće, ostaviti da se prohlade pa isjeći na kolutove, piše Lepotaizdravlje.

3. Posebno na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu. Zatim dodati zamrznutu mješavinu povrća za đuveč i sve zajedno propržiti.

4. Sipati sok od paradajza i malo vode, dodati začine po ukusu i nastaviti sa dinstanjem na umjerenoj temperaturi dok povrće napola ne omekša.

5. Potom dodati tjesteninu pa nastaviti sa kuvanjem uz lagano miješanje dolivajući vodu po potrebi dok tjestenina ne nabubri, a suvišna tečnost ne uvri.

6. Pred kraj kuvanja dodati pržene kobasice i promiješati.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh