Hrana i piće

Ovaj kolač morate probati: Japanski sufle

Ako volite laganije kolače, ovaj cheesecake je pravi izbor za vas. Prije svega nije komlikovan, priprema se sa svega tri sastojka i preukusan je.

Japanski sufle - Radiosarajevo.ba

Za pripremu japanskog sufle cheesecakea biće vam potrebno oko sat vremena, piše “Radiosarajevo“.

Sastojci

3 jaja 120 g bijele čokolade
120 g neslanog krem sira sobne temperature

Priprema

Odvojite žumanca od bjelanaca. Bjelanca odložite u frižider i uključite rernu na 170 stepeni kako bi se zagrijala. Bijelu čokoladu izlomite i otopite na pari. Kada se malo ohladi, pomiješajte je sa krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi. Dodajte žumanca i sve izmiješajte kašikom. Izvadite bjelanca iz frižidera i dobro ih umutite tako da dobijete čvrst snijeg.

Nakon toga sastavite snijeg od bjelanaca i fil od krem sira i čokolade. Dobijenu smjesu sipajte u pleh prečnika 15 cm, nekoliko puta ga podignite i grubo spustite kako bi ispustili sav vazduh, a da kolač tokom pečenja ne popuca.

Stavite pleh u veći pleh koji ste napunili vrelom vodom. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim 15 minuta na 160 stepeni, potom ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji još 15 minuta.

Kada se kolač ohladi, ukrasite ga šećerom u prahu.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh