Za pripremu japanskog sufle cheesecakea biće vam potrebno oko sat vremena, piše “Radiosarajevo“.
Sastojci
3 jaja 120 g bijele čokolade
120 g neslanog krem sira sobne temperature
Priprema
Odvojite žumanca od bjelanaca. Bjelanca odložite u frižider i uključite rernu na 170 stepeni kako bi se zagrijala. Bijelu čokoladu izlomite i otopite na pari. Kada se malo ohladi, pomiješajte je sa krem sirom koji je bio na sobnoj temperaturi. Dodajte žumanca i sve izmiješajte kašikom. Izvadite bjelanca iz frižidera i dobro ih umutite tako da dobijete čvrst snijeg.
Nakon toga sastavite snijeg od bjelanaca i fil od krem sira i čokolade. Dobijenu smjesu sipajte u pleh prečnika 15 cm, nekoliko puta ga podignite i grubo spustite kako bi ispustili sav vazduh, a da kolač tokom pečenja ne popuca.
Stavite pleh u veći pleh koji ste napunili vrelom vodom. Pecite tačno 15 minuta na 170 stepeni, zatim 15 minuta na 160 stepeni, potom ugasite rernu i ostavite kolač da odstoji još 15 minuta.
Kada se kolač ohladi, ukrasite ga šećerom u prahu.
