Hrana i piće

Musaka sa piletinom: Ovo je recept za svaki dom

Savršena kombinacija mediteranskih začina, sočne piletine i ukusne mocarele.

Musaka sa piletinom - Zenskiportal.me

Potrebno:

manja glavica luka
čehno bijelog luka
3 crvene paprike
6 pera mladog luka
600 g pilećeg filea
4 kašike maslinovog ulja
so, biber
500 g pasiranog paradajza iz konzerve
1-2 kašike sušenih začina
150 g mocarele
100 g narendanog tvrdog sira

Priprema:

Rernu zagrijte na 220 stepeni. Crni i bijeli luk oljuštite i nasjeckajte što sitnije. Povrće očistite, papriku nasijecite na kockice, a mladi luk na kolutiće. Meso isijecite na komade, piše Source.
Ulje zagrijte pa pržite piletinu, crni i bijeli luk tri minuta. Dodajte mladi luk i papriku, pržite još dva minuta i začinite. Stavite u pleh. Pasirani paradajz stavite u tiganj u kojem ste pekli meso i ostavite da vri pet minuta. Posolite, pobiberite i dodajte sušene začinske biljke, pa time prelijte meso.
Ocijedite mocarelu i isijecite je na listiće. Zajedno sa narendanim sirom pospite po mesu, stavite u rernu i pecite jelo pet minuta.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh