Bebe i djeca

BOLNIČARKA UPOZORILA NA HRANU KOJU NIKADA NE DAJE SVOJOJ DJECI: UZROKUJE GUŠENJE

Bolničarka i majka troje djece Nikki Jurcutz na svom Instagram profilu Tiny Hearts Education redovito objavljuje savjete i upozorenja za roditelje, a mnogi od njih tiču se sigurnosti djece.

Dijete - POS Sector

Nedavno je objavila video o hrani koju nikada ne daje svojoj djeci jer, kako kaže, određene namirnice predstavljaju velik rizik od gušenja.

Kao bolničarka imala sam prilike vidjeti mnogo slučajeva gušenja kod djece. Mnogi od njih bili su mališani ne stariji od tri ili četiri godine. Naime, nisu sve namirnice iste. Neke zbog svog oblika, teksture i veličine predstavljaju mnogo veći rizik od gušenja. Upravo su zbog toga na mom popisu hrane koju ne dajem djeci sve dok ne navrše pet godina, kada će imati sve potrebne zube te biti razvojno sposobna žvakati i gutati tu hranu – napisala je u opisu videa.

Namirnice za koje tvrdi da roditelji nikada ne bi trebali davati maloj djeci su kokice, bomboni, orašasti plodovi i žvakaće gume. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh