Bebe i djeca

CIJELI SVIJET BRUJI O OVOM SLUČAJU! Rodila se beba kakva se rađa jednom u 625 MILIONA SLUČAJEVA – doktori u nevjerici!

U Sibiru je rođena beba kakva se rađa u jednom od 625 miliona slučajeva. Beba je začeta prirodnim putem, ali se nije razvijala u materici, već izvan nje.

Bebine noge - Ilustracija / B92.net

Bebu su nazvali Veronika. Ime koje znači “ona koja nosi pobjedu”, što je u potpunosti zaslužila.

Majka (31) koja je željela da ostane anonimna, žena koja je kao izbjeglica iz Ukrajine, pokrajine Donbas, završila u Sibiru, celu trudnoću nije otišla na pregled.

Ipak, njena beba, jedna od 625 miliona beba uspjela je da preživi abdominalnu trudnoću, u svom vodenjaku, van maternice. Do sada je, uz malenu Veroniku, zabilježeno samo 12 takvih slučajeva na svijetu.

Majka i otac malene Veronike odlučili su da se ona ne porodi u bolnici. Kako je trudnoća bila u redu, čekali su porod kod kuće.

U početku je sve teklo kako treba. Osjećala je sve jače i češće kontrakcije, pripremala se na porod, a onda su kontrakcije naglo prestale. Tad su odlučili da požure u bolnicu gdje ju je operisao tim od deset ljekara. Operacija je bila složena i vrlo rizična. Ipak, njih dvije su pobjedile, prenosi Srbija Danas.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh