Bebe i djeca

Majka natjerala kćerku (7) da ovo stalno radi po kući i zgrozila sve na mrežama

Neki smatraju da je ovo previše strogo, dok se drugi dive načinu razmišljanja ove mame.

Felicija Riferli - Screenshot

Felicija Riferli objasnila je nedavno na društvenoj mreži TikTok kako svoju sedmogodišnju kćerku tjera da obavlja određene poslove kako bi zaradila novac, a tu zaradu dijete koristi da bi “plaćalo račune”.

“Moja kćerka svake sedmice ima spisak poslova koje treba da obavi. Ako ih obavlja svakodnevno, na kraju sedmice dobit će 7 dolara”, istakla je Felicija i kazala da se od njene kćerke takođe očekuje da učestvuje u plaćanju računa, prenosi portal “Objektiv“.

“Po dolar plaća zastruju, vodu, hranu, internet i stanarinu – ukupno 5 dolara. Ostala 2 dolara može da sačuva ili da potroši, kako god želi”, navela je mama.

Ona je potom kazala da ne eksploatiše kćerku, kako se činilo u prvi mah, naprotiv.

Istakla je kako novac koji uzima od djeteta za račune (5 dolara nedjeljno) stavlja na štedni račun svoje kćerke, a kada napuni 18 godina, imaće pristup tom novcu i shvatiti da ga je sama zaradila.

“Na taj način shvatit će i vrijednost novca, kao i to da se pošteno zarađuje”, kazala je Felisija.

@feliciaraefarley

they just don’t teach this stuff anymore #mothersofchaos #momlife #momthings #parentinghack

♬ Aesthetic Girl – Yusei

Video je za tren oka pregledan više od 6,6 miliona puta, a prikupio je 1,6 miliona lajkova.

Što se komentara tiče, ima onih pozitivnih gdje se smatra da se na taj način djeca sjajno vaspitavaju, dok ima i korisnika koji smatraju da je ovo ipak prestrogo i da dijete treba da uživa u djetinjstvu, a ne da od malih nogu uči u vrijednosti novca.

“Ovo je nevjerovatno. Moji rdoitelji su slično uradili. Tada nisam razumio, ali sada imam 22 godine i uvidio sam zašto je to bilo dobro”, napisao je jedan korisnik.

“Volio bih da sam kao dijete učio kako da se štedi i povećava budžet. Nešto slično ću raditi uraditi sa svojim kćerkama kad još malo porastu”, dodao je drugi.

Drugi su pak smatrali da je prerano za takvu vrstu odgovornosti.

“To je slatko, ali vaše dijete je još malo da bi živjelo život na način na koji trenutno ne želi”, istakao je jedan korisnik TikToka, koji se nije složio sa ovakvim načinom vaspitanja.

“Naučite djecu da imaju topli dom i pružite im ljubav i nježnost, a ne da dobiju stvari koje žele tek kada odrastu”, preokomentarisao je još jedan TikToker kom se ovo nije dopalo.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh