Bebe i djeca

Godišnje od karcinoma oboli više desetina djece

Berićeva je rekla novinarima da se lani na odjeljenjima Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske liječilo 28 djece oboljelih od malignih bolesti.

Dijete - Običan.ba

Predsjednik Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” Dijana Berić je povodom 15. februara – Svjetskog dana djece oboljele od ovih bolesti izjavila da se godišnje u zdravstvenim ustanovama u Banjaluci liječi i zbrine više desetina mališana koji boluju od različitih vrsta karcinoma.

Berićeva je rekla novinarima da se lani na odjeljenjima Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske liječilo 28 djece oboljelih od malignih bolesti.

“Cilj nam je da povodom Svjetskog dana djece oboljele od malignih bolesti podignemo nivo svijesti javnosti i kažemo da od raka sve više obolijeva najosjetljivija kategorija društva, a to su djeca koja se susreću sa teškom i neizvjesnom borbom za budućnost”, navela je Berićeva.

Ona je dodala da je karcinom bolest koja pogađa cijelu porodicu, te da je trenutno u Roditeljskoj kući u Banjaluci smješteno petoro djece.

“U ovoj kući podrške djeci oboljeloj od karcinoma je od početka njenog rada boravilo 116 porodica”, rekla je Berićeva.

U organizaciji Udruženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti “Iskra” građanima su danas na banjalučkom Trgu Krajine podijeljene zlatne trake, baloni, zaštitne maske i promotivni materijal radi upoznavanja javnosti o problemima sa kojom se suočavaju djeca i njihove porodice prilikom borbe sa malignim bolestima, prenosi “Crna-hronika“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh