Bebe i djeca

Stravična smrt – Djevojčica (3) progutala ono što veliki broj ljudi ima kod kuće

Doktor je pretpostavio da je u pitanju trovanje hranom.

Britni Konvej - Facebook

Trogodišnja djevojčica tragično je preminula nakon što je progutala malu okruglu bateriju koja joj je izgorjela jednjak i srce, piše “Srbija Danas“.

Britni Konvej preminula je 28. jula u dječjoj bolnici u Kvinslendu, tri sedmice nakon što je progutala magnetni uređaj koji je srastao sa njenim tijelom.

Njenim roditeljima Lorejn i Dejvidu Konveju prvobitno je rečeno da njeni simptomi mogu da budu posljedica trovanja hranom ili virusa, da bi na posljetku otkrili da je u pitanju baterija.

Trogodišnjakinja je prve simptome imala 6. jula, kada je majci govorila da je boli grlo, nakon čega je povraćala više puta.

– Dala sam joj lizalicu i mislila sam da je progutala preveliki komad – rekla je gospođa Konvej za “Ej-Bi-SI”.

Doktor je pretpostavio da je u pitanju trovanje hranom, ali zdravlje njene kćerke nastavilo je da se pogoršava uz dodatno povraćanje, neobjašnjivo krvarenje iz nosa i strašne bolove u grudima.

Nakon posjete bolnici, pretpostavka je bila da djevojčica ima virus, čiji će simptomi da prođu za nekoliko dana. Uprkos tome što su roditelji nagovarali doktor da djevojčici urade rentgentsko snimanje, rečeno im je da će doktori nadgledati stanje njihove kćerke.

– Doktor je uopšte nije fizički pregledao – rekla je majka.

Na kraju su simptomi postali još gori, a majka je jednog dana zapala u najgoru noćnu moru svakog roditelja.

– Britni je ležala u bari krvi, nesvjesna – prisjeća se.

Ona ju je potom prebacila u drugu bolnicu, gdje je objasnila simptome svoje kćerke, a putem rentgena je otkrivena baterija u njenim grudima. Ljekari su devet sati pokušavali operacijom da uklone bateriju i stabilizuju djevojčicu.

Ona je potom prebačena u dječju bolnicu u Kvinslendu kako bi bila podvrgnuta još jednoj operaciji. Preminula je osam dana kasnije.

Trogodišnjakinja je treće dijete koje je umrlo u Australiji nakon što je progutalo bateriju 2013. godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh