Bebe i djeca

PAŽNJA! DJEČAK OSLIJEPIO zbog HRANE koju je jeo! OVO nam je svakodnevno na JELOVNIKU!

Australijanac Sjan Mur, kada je imao 14 godina, zamalo je oslijepoi zato što se hranio samo piletinom, prženim krompirima, hlebom, a od tečnosti je pio samo gazirani sok.

Vrtić - Ilustracija/Nezavisne.com

Sjanovi roditelji su na televiziji gledali emisiju o ljudima koji su gubili vid kao i njihov sin. Kupili su avionske karte i zaputili se u Sidnej kod oftamologa Stefani Votson.

– Bili smo prestravljeni da će naš sin izgubiti vid. Situacija se pogoršavala – rekli su roditelji.

Nakon pregleda doktorka je ustanovila da Sjanu nedostaje vitamin A. Ispostavilo se da je dječak od pete godine jeo samo piletinu, pržene krompiriće, hleb i gazirani soke , a ishrana je bila glavni „krivac“ za gubitak vida, prenosi “Informer“.

Nakon što je svakodnevno unosio prepisanu dozu vitamina A, Sjanovo stanje se znatno popravilo. I dok se vid na njegovom desnom oku potpuno vratio, levo oko je trajno oštećeno. Sjan danas se danas zdravo se hrani, igra fudbal i uživa u druženju sa prijateljima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh