Bebe i djeca

Majka ju je pretvorila u “kraljicu ljepote”: Tukla je, nije joj dala da jede i šminkala od 2. godine – Šta se onda desilo?

Nije tajna da su takmičenja ljepote za djecu izuzetno popularna u Americi, a Eden Vud jedna je od najuspješnijih učesnica do sada.

Eden Wood - Screenshot

Eden je pobjeđivala na različitim takmičenjima, a ponijela je titulu i najljepše. Iako se možda na prvu loptu njen život čini savršenim, Eden je, zapravo, imala prilično teško djetinjstvo.

Njena majka Miki je u svet takmičenja uvela kada je Eden imala samo dvije godine, prilikom čega je insistirala da njena plavokosa ćerka bude uvijek dotjerana, sa savršenom frizurom i šminkom, i da nosi damske haljinice od tila.

Eden je morala redovno da posjećuje solarijume, jela samo niskokaloričnu hranu, oblačila haljinice od tila, šminkala se svakodnevno i pravila komplikovane frizure.

Tako je djevojčica, koja još nije znala ni slova, defilovala pistom i mahala prisutnima. Žiri je bio zadovoljan, ali prigovori publike pali su na njenu majku Miki.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Blast from the past??

Objavu dijeli Eden Wood® (@officialedenwood)

Da bi Eden uvijek bila nasmijana i dobro raspoložena, njena majka joj je davala energetske napitke, koje je djevojčica redovno pila, piše “CDM“.

Sva ta energetska pića su pogoršala njeno zdravlje, počela je da ima jake glavobolje i probleme sa probavom. Ali njenu majku to nije zanimalo, ona je nastavila da pravi modela od svoje kćerke.

Konačno, Miki je upozorena da će joj oduzeti dijete, ako se ne promijeni. Kasnije se ispostavilo da je majka često tukla “kako bi djevojčica stvorila otpor prema stresnim situacijama”.

Kada je Eden napunila šest godina i dobila 300. krunu, izrazila je želju da prekine sa takmičnjima za ljepotu i manekenstvom. Djevojčica je rekla da je umorna od svega i da želi da radi nešto drugo.

Kasnije je napisala knjigu, glumila u nekoliko filmova i osmislila lutku koja liči na nju. U budućnosti planira pokretanje posla sa majkom, gdje bi se bavile prodajom dječje garderobe.

Danas Eden ima 15 godina, ali godine provedene pod teškom šminkom i u manekenstvu, učinile su djevojčicu starijom.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh