Bebe i djeca

Djeca sada imaju ozbiljniju kliničku sliku nego u prvom udaru korone: Roditelji, obratite pažnju na ove simptome

U Dječjoj bolnici KBC “Dragiša Mišović” trenutno je na liječenju od kovida-19 22 mališana i pet beba koje nemaju ni mjesec dana.

Dr Olivera Ostojić - RTS

Kako kaže za “Blic” rukovodilac bolnice, doktorka Olivera Ostojić, tokom dana iz Novog Pazara biće upućene još tri tek rođene bebe, za koje tek treba da se utvrdi da li su pozitivne na kovid. Ove bebe rođene su prije dva, tri dana. Ona upozorava i da djeca koja se sada liječe imaju ozbiljniju kliničku sliku.

Dio najmlađih koje sada liječimo imaju i i druge bolesti, dva ozbiljna hematoonkološka pacijenta, kardiološka i neurološka. Bebe imaju svoju kliničku sliku i na rentgenu upalu pluća. Trudimo se da svi budu dobro – kaže doktorka Ostojić.

ŠTA KAD SUMNJATE DA JE DIJETE ZARAŽENO?

– Roditelji koji sumnjaju da dijete ima simptome ili primjera radi, dijete ima temperaturu 37,2 i odlaze kod doktora. Oni ne treba da dolaze u bolnice jer mi ne vršimo testiranja. Treba da idu u Dom zdravlja i tamo treba da se odradi dobra trijaža, testira, prepiše prva terapija i odredi da li je dijete za bolničko liječenje ili ne – kaže doktorka Ostojić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh