Bebe i djeca

Znate li u koje doba dana se bebe najčešće rađaju

Osim tačnog datuma mnoge trudnice razmišljaju u koje doba dana će donijeti na svijet svoje čedo.

Beba - Bigportal.ba

Iako se čini kako je to nemoguće pogoditi, čini se da ipak postoji doba dana kada žene najviše rađaju.

Naučnici sa univerziteta College London su napravili istraživanje kojim su obuhvatili pet miliona porođaja između 2005. i 2014. godine. Prema njihovim rezultatima, čini se da se samo 28 posto porođaja završava između devet i 17 sati tokom radne sedmice.

Prema podacima koji su prikupljeni u istraživanju, mame u Engleskoj najčešće rađaju u četiri sata ujutro. Tačnije, nevjerojatnih 71,5 posto porođaja se dogodi izvan službenog radnog vremena, što će reći da tada rodi otprilike sedam od deset novopečenih mama. Više od 50 posto prirodnih porođaja dogodi se između jedan i sedam sati ujutro, a najčešće oko četiri sata ujutro, prenosi Nursing Times.

– Dugogodišnje iskustvo i istraživanja iz drugih područja pokazuju da se prirodni porođaji najčešće događaju noću ili u ranim jutarnjim satima – rekao je dr. Peter Martin, koje je vodio ovo istraživanje, prenosi portal “Krupljani“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh