Bebe i djeca

“Niko nije rođen kao rasist” – Nisu se vidjeli 2 dana – grle se kao da je prošla vječnost

Viralni hit koji je izašao prošle godine ponovno je stekao popularnost..

Prijateljstvo - Facebook

Viralni hit koji je izašao prošle godine ponovno je stekao popularnost zbog prijateljske i antirasističke poruke koju širi – prijateljstvo ne ovisi o godinama, međusobnim razlikama i boji kože, ono samo postoji.

Koliko je prošlo otkad ste posljednji put zagrlili svog najboljeg prijatelja? Za većinu je odgovor vjerojatno predugo, posebno na višemjesečnu karantenu, užurban tempo modernog života i previše obaveza.

Da je prijateljstvo važno od najranije dobi, ali i da ne mari za boju kože i druge razlike dokazuje preslatki video dvojice mališana koji na ulici trče jedan drugom u zagrljaj nakon što se nisu vidjeli tek dva dana.

Djeca su uvijek iskrena sa svojim emocijama, a ovaj video je upravo to – istinit dokaz ljubavi bez suzdržavanja dvogodišnjaka, piše Bored Panda.

Iako se video pojavio prošle godine na internetu, sada je ponovno postao hit – dok traju protesti u SAD-u zbog ubistva Afroamerikanca Georgea Floyda.

Snimka prikazuje dječaka Maxwella i njegovog prijatelja Finnegana koji su jedva dočekali da prođu dva dana njihove razdvojenosti pa su, kad su se ugledali na cesti, potrčali jedan drugome u zagrljaj. Sve je snimio Maxwellov tata Michael Cisneros i snimku objavio na Facebooku.

‘Niko nije rođen kao rasist’, sada korisnici društvenih mreža uz ovaj opis dijele snimku koja će vam sigurno rastopiti srca. Snimku su na svojim profilima ponovno podijelile i brojni slavni, prenosi “24sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh