Bebe i djeca

Kako izgleda spisak za kupovinu u porodici sa jedanaestoro djece

To je naš život i uživamo u svakom trenutku. Naša djeca su nam sve’, rekli su roditelji ovih veselih mališana.

Tržni centar - eZadar.hr

Pre par godina, svet je obišla vest da su Zoe (38) i Ben Sulivan (42) iz Škotske postali roditelji još jednog para blizanaca. Kuriozitet je bio u tome da su novopristigli blizanci stigli na isti dan kao i njihovi stariji blizanci, u tom trenutku stari devet godina. Šanse da se to desi bile su 30 miliona prema jedan – dakle veće su šanse bile da se dogodi da osvoje premiju na lutriji nego da im se deca rode baš na taj dan.

U međuvremenu, njihova brojna porodica nastavila je da se uvećava i sada imaju jedanaestoro dece – svi su mlađi od 15 godina. Ipak, Sulivanovi poručuju da ne planiraju da stanu u skorije vreme.

Ukupno, njihova porodica broji 13 članova, a žive u četvorosobnoj kući na severu Škotske, što znači da su stišnjeni kao sardine.

Roditelji imaju svoju spavaću sobu, a ostale tri sobe pripadaju Elizabet (14), Oliviji (13), bliznakinjama Šarlot i Izabel (11), Evi (8), Noi (10), Tobiju (6), blizancima Liji i Erinu (3), Agnes (2) i bebi Josefu.

“Četiri najstarije devojčice dele jednu sobu, tri dečaka drugu i četiri devojčice treću sobu”, kaže Ben, otkrivajući da on i njegova supruga već rade na sledećoj bebi.

Troškovi za tako brojnu porodicu su veliki – samo za namirnice, kažu, nedeljno troše 280 funti. Ben i Zoe svakog dana ustaju u pola pet ujutro, a dan im traje 17 sati. Zoe, kaže, ustaje na prvi zvuk zvona i dan uvek otpočinje tako što opere tri ture veša. Dok se to pere, ona kreće da pakuje deci ručkove za školu. Ipak, ne smatra da je išta od toga naporno i s nestrpljenjem priča o narednoj bebi koju planira.

“To je naš život i uživamo u svakom trenutku. Naša deca su nam sve”, kaže Zoe.

Sulivanovi su podelili jedan svoj nedeljni spisak namirnica koje kupuju na nedeljnom nivou:

– 7 velikih balona mleka

– Mleko od soje

– 9 rolni toalet papira

– 7 kutija pahuljica za doručak

– 21 vekna hleba

– 2 džakčića testenine

– 2 velike kocke sira

– 3 najveća pakovanja piletine

– Nekoliko pakovanja kuvane šunke i spremljene piletine

– 4 zamrznute pice

– 2 velike kutije vafla od krompira

– 2 kutije kroketa od krompira

– 7 litara jogurta

– 3 kutije zamrznute pohovane piletine

– Najveće pakovanje šampona i regeneratora

– Pakovanje od 21 tablete praška za veš

– Pakovanje tableta za mašinu za sudoveSve to ukupno iz izađe blizu 300 funti nedeljno, što je oko 350 evra. Zoe kaže da je finansijski vrlo teško, ali da se snalazi – sva deca nasleđuju odeću jedno od drugog, nema previše grickalica i slatkiša, svako se trudi da pomogne u kući shodno njegovim godinama. Igračke takođe nasleđuju. Uprkos tome, i Zoe i Ben poručuju da im dece nikad nije dosta i da žele najmanje još jedno,piše Yumama


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh