Bebe i djeca

Mama smislila fantastičan trik da smiri djecu prije spavanja

Majka iz Amerike na Facebooku je podijelila jednostavan trik kojim je svoje kćerkice uspjela smiriti prije spavanja. Trebale su joj samo pidžame koje svijetle u mraku.

Djevojčice - Facebook

Tražite način kako da uvjerite djecu da budu mirna? Kupite im pidžame koje svijetle u mraku i recite im da moraju ležati jako mirno kako bi ih svjetlo moglo napuniti. Uopće mi nije žao, napisala je Jessica D’Entremont uz svoju objavu na Facebooku, piše 24sata.

Objava ove majke iz Massachusettsa ubrzo je postala virala, a o njenom triku priču su objavile i lokalne novine.

Skupila je preko 205 tisuća ‘lajkova’, a mnogi roditelji prozvali su je genijalkom.

Ipak, otkrila je da su curice ubrzo počele sumnjati u njene riječi.

– Počela sam stavljati pidžame odmah nakon spavanja u ladicu kako bi se do navečer sasvim ‘ugasile’ jer im je bilo sumnjivo što su večer prije još slabo svijetlile u mraku prije nego sam im rekla da ih moraju napuniti – objasnila je.

Na ideju za smirivanje pidžamom došla je jer su njezine kćeri Emma (4) i Hannelore (3) posebno žive upravo prije spavanja pa im nije u miru mogla složiti ni krevet.

Sjetila se da u dnu jedne ladice ima pidžame koje svijetle u mraku pa je pokušala – i upalilo je.

– Dobila sam dobrih deset minuta mira da posložim sve što sam trebala prije nego ih stavim spavati, a toliko su ozbiljno shvatile svoj zadatak da sam im čak morala reći da više ne trebaju ležati, jer su curice htjele biti sigurne da će se pidžame dobro napuniti – zaključila je Jessica.

Looking for a way to keep your kids still….Buy them glow in the dark pjs. Tell them they have to lie really still…

Gepostet von Jessica D'Entremont am Sonntag, 29. September 2019


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh