Bebe i djeca

Nakon tri pobačaja i jako puno tuge rodila predivne četvorke

Nakon što je 2015. zatrudnjela nakon samo mjesec dana ‘rada’ na tome da ona i suprug dobiju bebu, zaredala su im se tri pobačaja, nakon kojih je Dayna Childress (28) iz Springboarda u državi Ohio zaključila da ona i suprug Colby (27) vjerojatno više neće moći imati djece.

No image - Haber.ba

No, nije se prepustila očaju: Nakon terapije lijekovima za poticanje plodnosti koja je trajala gotovo godinu dana opet je zanijela, a nakon pet tjedana par je otkrio da očekuje – četvorke. Otto, Willow, Simon i Willis rođeni su 29. lipnja ove godine, nakon 28 tjedana i šest dana trudnoće, piše 24sata.

– Colby i ja nismo se morali ni truditi previše kad smo odlučili imati djecu. Brzo sam zatrudnjela i trudnoća je bila zdrava i normalna – kaže Dayna. Nakon što je Linkoln navršio devet mjeseci, odlučili su da odmah žele i drugo dijete, kako među njima ne bi bila prevelika dobna razlika.

Ostala je trudna, no u petom tjednu trudnoće odjednom su prestale mučnine koje je tijekom prve trudnoće trpjela.

– U prvoj trudnoći mučninu je najviše poticala voda, pa sam bila odlučila popiti puno vode, da vidim hoće li se taj osjećaj vratiti. No, tjedan nakon što su mučnine prestale, testovi su potvrdili da sam imala spontani pobačaj. Bila sam očajna, nisam to mogla prihvatiti – priča ona.

Usprkos tome, ubrzo je opet ostala trudna, no ponovo je pobacila u četvrtom tjednu.

Zabrinuta za to što je uzrok tim problemima, razgovarala je sa četvero ginekologa, u nadi da će detektirati i riješiti problem zbog kojeg ne može iznijeti trudnoću.

– Svi su davali različite ocjene. Od jednog koji je rekao da pričekamo tri mjeseca, do onog koji je radio test hormona, za koje se pokazalo da su na normalnim razinama. Specijalist kojeg je posjetila nakon toga utvrdio je da su njeni pobačaji neobjašnjivi.

– Bila sam sretna zbog toga što nisu pronašli nikakav ozbiljan problem, ali i u stresu, jer ako ne mogu pronaći problem koji se može povezati s pobačajima koje sam imala, kako mogu riješiti problem zbog kojega se to događalo? – priča Dayne Childress.

Liječnici su joj nakon toga prepisali lijekove za plodnost koji stimuliraju ovulaciju. Pila ih je oko godinu dana i opet ostala trudna, no opet je doživjela pobačaj.

– Nažalost, jajašce je oplođeno prekasno, kad se moj organizam već pripremao za menstruaciju koju sam trebala dobiti. Taj treći gubitak doveo je do toga da zaključim da više neću imati djece – kaže Dayne.

No, nastavila je piti lijekove tijekom još dva ciklusa i u prosincu prošle godine je zanijela. Liječnici su ih već ranije upozorili da lijekovi za plodnost povećavaju šanse za višestruku trudnoću za 30 posto.

– Prvi ultrazvuk pokazao je da postoje četiri ‘paketića’ no vidjeli smo da kucaju srca samo dvije bebe, pa sam mislila da će biti blizanci. Bila sam presretna, a onda još sretnija kad se pokazalo da su četvorke – kaže majka. Bebe su rođene u lipnju. Simon je imao 1,4 a ostalo troje djece po 1,3 kilograma.

Danas njihova majka govori o problemima s plodnošću, kako bi ljudima pokazala da ne treba odustajati. Kad čuju što je sve prošla, mnogi joj se otvaraju i pričaju o svojoj sudbini, pa kaže kako nismo ni svjesni koliko je neplodnost danas čest problem i koliko se žena srami govoriti o tome, piše Daily Mail.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh