Bebe i djeca

Tanzanija: Djeca koja pjevaju srpsku pjesmicu o prijateljstvu postala viralna

Volonteri u afričkim zemljama rade hvalevrijedan posao. Dok se jedni brinu za zdravlje najugroženijih skupina, drugi im nastoje osigurati potrebne životne uvjete, a treći se uključuju u njihovo obrazovanje.

Tanzanija - Instagram

Upravo toj trećoj skupini pripada i srpkinja Dijana Kocić koja samu sebe opisuje kao “štrebericu, svjetsku putnicu i avanturisticu”.

Ona se trenutno nalazi u Tanzaniji. Prije nekoliko mjeseci odlučila je napustiti stalni posao u Beogradu i otići u Afriku gdje radi s tamošnjom djecom, a na svom Instagramu često dijeli fotografije koje otkrivaju kako se snašla u svom novom zadatku, piše Index.

Da volontiranje shvaća ozbiljno dokazala je već nebrojeno puta pa je čak uspjela ujediniti ljude kako bi renovirali školu u kojoj predaje engleski jezik.

“Kada sam dolazila u Tanzaniju, znala sam da želim pridonijeti školi za koju budem radila. Nisam znala kako jer nisam imala osjećaj što im točno treba. Nisam željela biti samo broj u nekoj nevladinoj organizaciji, koja štanca X volontera svakog tjedna”, priznala je u jednoj od svojih objava.

Čini se da je u tome uspjela, a da svoj posao radi s ljubavlju dokazuje i njezina objava koja je postala viralna.

Naime, djecu u Tanzaniji naučila je pjevati poznatu srpsku dječju pjesmicu “Drugarstvo”. Mališani su stihove savladali vrlo brzo, a Dijana nije skrivala svoj ponos.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh