Bebe i djeca

Dvogodišnja djevojčica trajno oštetila vid prekomjernim korištenjem mobitela

Roditelji dvogodišnje djevojčice ostali su šokirani nakon što je neograničenim korištenjem pametnog telefona uništen njezin vid.

Djevojčica koristi mobitel - Blogspot

Djevojčica iz Jiangsua u Kini od svoje je prve godine koristila pametni telefon za gledanje medijskih sadržaja, izvještava Asia One.

Njezini joj roditelji nisu ograničavali vrijeme provedeno uz mobitel jer je to bila jedina stvar koja bi je mogla smiriti.

S navršene dvije godine roditelji su počeli primjećivati da se dijete stalno mršti i žmirka dok gleda svoje omiljene emisije i crtane filmove na zaslonu svoje omiljene naprave, što ih je zabrinulo, pa su je odveli liječniku, piše Index.

Nažalost, liječnik joj je dijagnosticirao miopiju, odnosno kratkovidnost i trajno oštećenje jednog oka, prenosi Kidspot.

Nedavno je Childcare.co.uk proveo istraživanje o vremenu koje djeca provedu ispred malih ekrana i što o tome misle njihovi roditelji, a rezultatima su mnogi ostali šokirani. Čak 87 posto roditelja je izjavilo da su sretni što njihova djeca imaju pristup raznim ekranima u dobi od dvije godine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh