Bebe i djeca

Mama izazvala raspravu: “Djeca ne moraju dijeliti s drugom djecom”

Dok većina roditelja djecu uči važnosti dijeljenja, Alanya Kolberg je majka koja svog sina uči da ne treba biti darežljiv baš prema svima koje susreće.

Djeca - Blogspot

Naime, mama je na svom Facebook profilu opisala situaciju u kojoj se nedavno našao njen sin Carson. Njemu je u parku prišlo šestero dječaka i svi su htjeli igračku kojom se on igrao.

“Rekla sam mu da im slobodno kaže da je to igračka koju ne želi dijeliti s drugom djecom. Naravno, čim im je to rekao, djeca su dotrčala meni kako bi mi se požalili da moj sin ne želi dijeliti s njima svoju igračku. Na to sam im rekla da on ne mora dijeliti ako to ne želi”, napisala je Alanya u objavi koju je podijelilo više od 278.000 korisnika Facebooka.

MY CHILD IS NOT REQUIRED TO SHARE WITH YOURS.As soon as we walked in the park, Carson was approached by at least 6…

Gepostet von Alanya Kolberg am Mittwoch, 19. April 2017

“Ja sam odrasla osoba i ako primjerice jedem sendvič u parku, znači li to da taj sendvič moram podijeliti s neznancima u parku. Naravno da ne! Tko je u ovom slučaju nepristojan? Dijete koje ne želi dati svoje igračke drugoj djeci ili djeca koja žele igračke tog djeteta, odnosno nešto što im ne pripada. Cilj je naučiti djecu kako da funkcioniraju kao odrasli ljudi. Moraju naučiti postaviti granice”, istaknula je mama.

“Zapamtite, sljedeći put kada vaše dijete u suzama krene prema vama, zato što netko nije htio podijeliti svoju igračku s njim, ne zaboravite da ne živimo u svijetu u kojem treba odustati od svega samo zato što vam je netko to nametnuo. Ne želim učiti svoje dijete tome”, poručila je.

“Slažem se s ovom mamom. Čudno je ponekad koliko djecu znamo prisiljavati da dijele, a kao odrasli i sami ne volimo dijeliti svoje stvari s drugima. Ključno je postaviti granice, no ovo je nešto što se ne može lako naučiti. Imam 40 godina i sama još uvijek radim na tome”, složila se Alanyom jedna od mama.

“Djeca ne moraju dijeliti s drugom djecom. Djeca ne bi smjela očekivati od druge djece da dijele s njima baš sve. Problem nisu zapravo djeca, već roditelji koji ih tome uče”, dodala je druga, piše Index.

No nisu sve mame stale u Alanyinu obranu.

“Plaši me broj ljudi koji se slaže s ovom mamom. Ako ništa drugo, ovo može biti loše za njihov društveni razvoj. Velika je vjerojatnost da će druga djeca takvu djecu smatrati škrtom i razmaženom i nitko se uopće neće htjeti igrati s njima”, zaključila je jedna mama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh