Bebe i djeca

MAJKA DVIJE DIREKTORICE I JEDNE DOKTORICE DAJE SVOJ RECEPT ZA PODIZANJE USPJEŠNE DJECE

Ester je zatrpana pitanjima drugih roditelja koji žele da saznaju njen recept za roditeljstvo.

No image - Haber.ba

Jedna ćerka joj je direktorka kompanije YouTube, druga je profesor pedijatrije a treća suosnivač i direktor biotehnološke kompanije 23andMe. Ester Vojcicki objašnjava kako je vaspitala ćerke koje su stigle na vrh u profesijama kojima tradicionalno dominiraju muškarci.

Ester je zatrpana pitanjima drugih roditelja koji žele da saznaju njen recept za roditeljstvo. “Kroz višedecenijsko iskustvo majke, bake i predavača, izdvojila sam tri osnovne formule za podizanje uspešne dece,” kaže ona:

1. BRIGA O DRUGIMA

Uvek sam nastojala da doprinesem zajednici i to je ono što su moje ćerke gledale kroz čitavo detinjstvo. Ne zbog toga što je služenje zajednici korisno kao vaspitni metod, već zato što mi je zaista bilo stalo do toga. To je ono što su primećivale. Ako sam u jednu stvar sigurna, to je da nas pomaganje drugima čini srećnijim ljudima.

2. VAŽNOST ZAJEDNIŠTVA

Tinejdžeri koji brinu o mlađoj deci boljeg su raspoloženja i zdravlja, pokazuju studije. Volonterski poslovi odvlače decu od ulice i problematičnog ponašanja. Na žalost, danas se deca podižu tako da mare samo za sebe i sopstvene potrebe. Podižemo generaciju narcisa, a prezaštićivanje u mnogome doprinosi tome.

3. DECA NISU CENTAR SVEMIRA

Mališani se danas tretiraju kao da su specijalni, i rano ih nauče da su novac i smoživost put do sreće. Živeći život bez višeg cilja, postaju usamljeni i depresivni. Upozala sam mnogo nesrećnih milionera i milijardera, koji u detinjstvu nisu naučeni pravim vrednostima,pišu detinjarije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh