Bebe i djeca

Uspjela je da sama slika trenutak kada joj tokom porađaja vade bebu iz stomaka, i fotografije ostavljaju bez daha

Rođenje djeteta je veliki i važan momenat za svaku ženu

Fotografkinja Megan Matiuzo (29) je profesionalni fotograf za venčanja, uspela je da okom svog objektiva sama zabeleži momenat kada je njen sin Iston došao na svet.

Pre nego se on rodio, ona je razmišljala o načinu na koji će zabeležiti njegov dolazak na svet. Par njenih prijatelja fotografa joj je ponudilo da budu u sobi sa njom kada se bude porađala i da nju i njenog muža fotografišu u tom trenutku. Ona je ipak imala drugačiju ideju.

Megan je želela da sama zabeleži dolazak bebe na svet i da samim tim te fotografije budu još značajnije.

– Želela sam jednu fotografiju i to iz ugla iz koga bih ga ja videla kako dolazi na svet i kako ja to vidim: moj sin prvi put diše vazduh i vidi svet oko osebe, rekla je ona.

Tako je isplanirala da napravi prvu fotografiju bebe kada se bude porađala.

– Svi su mi rekli da su mislili da sam luda. Ja sam naslonila bradu na grudi, stomakom balansirala kameru, gledala sam kroz objektiv i počela da slikam, ispričala je ona.

Na dan kada se porađala 12 sati, Megan je uspela da svojom kamerom sama zabeleži dolazak njenog sina na svet iz njene perspektive.

Kada gleda ove fotografije sada posle porođaja, oseća se srećno. Sprovođenje namere u delo nije bilo nimalo lako. Prvo je morala da bude sigurna da joj je kamera dobro podešena. Njen muž je sve vreme držao kameru kod sebe dok se ona porađala. Na dan porođaja neke stvari su se zakomplikovale.

– Moj epidural nije bio 100 odsto efikasan. Leva strana mog stomaka nije reagovala na anesteziju i porođaj je bio jako intenzivan. U jednom momentu sam pogledala u muža i rekla mu da ne znam hoću li uspeti da izdržim, rekla je Megan i dodala da je posle sat vremena guranja čula doktorku koja joj kaže da je to poslednji napon koji treba da napravi i da je beba tu.

– Prvo sam videla njegov skalp, onda ruke, bilo je neverovatno. Vratila sam fotoaparat mužu i tada su mi stavili Istona na grudi i počeli da ga brišu, ispričala je.

To što sada ima ove fotografije čini da s ene oseća toliko ludo što je uopšte imala takav plan i uslikala ih. Ona savetuje sve mame koje mogu da urade isto da nikako ne propuste priliku za to, prenosi Telegraf


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh