Bebe i djeca

Edukativno druženje s trudnicama ”Naše putovanje počinje” održat će se 18. januara u Mostaru

Kompanija Sfera d.o.o. Mostar organizuje edukativna druženja sa trudnicama ”Naše putovanje počinje”. Projekat je to koji je počeo sa realizacijom prošle godine, a koji je naišao na ogromnu zainteresovanost.

Održava se svaki mjesec, kvartalno po gradovima; Mostar, Sarajevo i Banja Luka. Do sada su održana tri druženja, a naredno je zakazano ponovo za Mostar, 18.01.2019. godine. Više o projektu reći će nam Elvira Drežnjak, Pr menadžerica kompanije Sfera.

• Recite nam više o ovom projektu?
Edukativno druženje s trudnicama ”Naše putovanje počinje” je projekat koji organizujemo sa poliklinikama i klinikama iz BiH, a njegov cilj je na jednom mjestu okupiti trudnice, te ih informisati i educirati o trudnoći, porođaju, ali i o brizi djeteta. To je jedinstvena prilika da trudnice komuniciraju i postavljaju pitanja, kako predstavnicima brendova, tako i doktorima i stručnjacima. Dijalog je jako bitan, te se i tokom predavanja razvije diskusija, što je znak da trudnice zaista aktivno učestvuju u druženju. Naime, naši sponzori i partneri se predstavljaju sa svojim proizvodima, te svaka trudnica direktno za štandom može saznati sve što je zanima, održavaju prezentacije i upoznaju trudnice sa beneficijama svojih proizvoda.

• U pripremi ste četvrtog po redu druženja, ovaj mjesec u Mostaru?
Četvrto druženje, a drugo u Mostaru održat će se 18.01.2019. godine u hotelu Mepas, sala Princess. Inače, projekat u Mostaru radimo u saradnji sa Poliklinikom Vitalis, s kojima imamo odličnu saradnju. Svako druženje naši sponzori i partneri pripreme vrijedne i bogate nagrade, te će tako biti i ovaj put. Pored poklona, tu su edukativna i zanimljiva predavanja. Pripreme se privode kraju, imamo veliki broj prijavljenih trudnica, tako da se nadamo da će i ova edukacija polučiti dobre rezulatate.
• Kako se trudnice mogu prijaviti i da li se učešće plaća?
Učešće na edukaciji je besplatno, te pozivamo sve trudnice da nam se pridruže i budu dio projekta. Mogu se prijaviti putem naše facebook stranice Roditelj, te poslati svoje podatke kako bismo ih evidentirali za učešće u nagradnoj igri. Ovaj put nagradnu igru je obezbjedila kompanija Farmaduks iz Posušja, inače jedan od sponzora druženja, koja daruje jastuk za dojenje. Pored toga, tu su i ostali vrijedni pokloni koje su obezbjedili naši sponzori i partneri, a koji će biti od velike pomoći svakoj trudnici. Na dan druženja svaka trudnica na dar dobiva i poklon kupon -50% na ginekološki pregled i trudnički paket labaratorijskih nalaza, te -30% na Srebrenu zdravstvenu karticu Poliklinike Vitalis. Kompanija Sfera daruje časopis Roditelj, jedini stručni časopis za uspješan odgoj djece u BiH, te ukoliko se do sada niste prijavile, pravo je vrijeme za to. Čekamo Vas.

• Kako ste zadovoljni dosadašnjim održanim druženjima?
Potrudimo se da damo svoj maksimum kako bi cjelokupna organizacija protekla u najboljem redu, te kako bi naše trudnice bile zadovoljne i sa druženja ponijele korisno iskustvo. Zainteresovanost je zaista ogromna, te nam je drago vidjeti da je projekat prepoznat kao važan i potreban. Zadovoljni smo dosadašnjim druženjima, te se nadamo da ćemo svakim narednim unaprijediti i dodatno poboljšati projekat.

• Kako je nastala ideja za organizacijom ovog projekta?
Kompanija Sfera d.o.o. Mostar je marketinško izdavačka kompanija koja u BiH posluje već 10 godina. Između ostalih projekata na kojima radimo, izdajemo jedini stručni časopis za uspješan odgoj djece u BiH, koji se zove Roditelj. To je časopis koji svakog mjeseca izlazi, te se distibuira na području cijele BiH. Njegov cilj je da educira mame i trudnice, informiše, savjetuje i slično. U skladu s tim, imamo odličnu saradnju sa klinikama i poliklinikama u državi, te smo u saradnji s njima, kao i naravno u saradnji s našim čitateljkama došli na ideju za realizacijom ovog projekta. Ispitivanjem tržišta došli smo do informacije da je ovakav projekat više nego potreban, te smo odlučili krenuti u njegovu realizaciju. Projekat je naišao na odličnu zainteresovanost, te mi svakako nastavljamo u istom duhu.
• Koje brendove možemo vidjeti na druženjima, te o kojim temama će biti riječi?
Sponzori projekta su: Pampers, Nifty, Biassco sa proizvodom Curaprox, Euromand sa proizvodom Milupa, A-Twin sa proizvodom Child Life, Sebamed, Solgar, Farmaduks sa proizvodom MAM, Berlin Chemie sa proizvodima Anaftin Baby i Espumisan L, Bayer sa proizvodom Bepanthen, Ewopharma sa proizvodom Biogaia, Tosama sa proizvodima To.To., El Pharma sa proizvodom Femibion.
Partneri: Medimpex sa proizvodom Mollers, Sarajevski kiseljak sa proizvodom Mg Mivela, Džajić commerce sa proizvodom Hamanek, Nectar sa proizvodom Frutek, Pharma S sa proizvodom Pro Balans Baby i PrenataS i Nobel.
Trudnice će imati priliku slušati teme kao što su: ”Porod”, ”Zanimljivosti o pravilnoj prehrani trudnica”, ”Uloga vitaminsko-mineralne suplementacije prije, tokom i nakon trudnoće”, te brojne druge. Naredno druženje je zakazano za Sarajevo, nakon toga ide Banja Luka, i onda ponovo Mostar.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh