Bebe i djeca

Abortirala je svoju bebu, ali se pokajala: Nakon par mjeseci uslijedilo je čudo prirode!

Njihova priča je protutnjala svjetskim medijima prije nekoliko mjeseci, kada je Šenon saznala da je i pored abortusa, ona i dalje u drugom stanju.

Amelija Hant - Facebook

Advertisements

Beba čija je majka pokušala da abortira u osmoj sedmici trudnoće, ali nije uspjela, došla je na svijet prije malo više od tri sedmice. Malena Amelija Hant izgleda zdravo i veselo, a nije ni svjesna kroz koliku je borbu morala da prođe da bi došla na svijet. Njena majka Šenon Skiner (20) kaže da ne zna šta će od griže savjesti što je pokušala da prekine trudnoću.

– Ne mogu da prestanem da je mazim, nikada ne želim da je spustim – priča Šenon za “Daily Mail” nježno predajući bebu svom partneru i ocu djeteta, Antoniju Hantu (24). Njihova starija kćerka Lejsu (14 mjeseci) nježno ljubi mlađu sestru u čelo. Ova srećna porodica danas uživa, ali ne tako davno, prolazili su kroz pravu dramu. Njihova priča je protutnjala svjetskim medijima prije nekoliko mjeseci, kada je Šenon saznala da je i pored abortusa, ona i dalje u drugom stanju. Iako tada nisu željeli drugo dijete, ovaj mladi par je sada presretan.

– Zovemo je načim čudom od djeteta, jer jednostavno ne znamo kako je mogla da preživi. Mora da je žarko željela da bude ovdje. Kada je gledam kako spava, ne mogu da podnesem pomisao na to da je ona mogla da nikada ne bude tu. Dugo sam osjećala grižu savjesti, ali sada samo osjećam olakšanje – priznaje majka.

Iako su sada presretni sa svoje dvije male djevojčice, ovaj par još uvijek ne može da bude potpuno miran. Naime, potrebno je da prođe i do četiri godine kako bi ljekari sa sigurnošću mogli da kažu da li su lijekovi koje je Šenon uzela za prekid trudnoće prozrokovali neke dogoročne probleme u razvoju. Ona za sada izgleda odlično i sasvim je zdrava, ali roditelji se brinu za budućnost.

– Želim da vjerujem da je ona savršena, i instinkt mi govori da je ona u redu, što bi bilo još jedno čudo. Ali čak i da postoje neki problemi za koje još uvijek ne znamo, to neće promijeniti ljubav koju osjećamo prema njoj – priča Šenon. Amelija je sada voljeno dijete, ali roditeljima je vidno neprijatno kada treba da priznaju da je ne tako davno situacija bila nešto drugačija. Kako će ikada moći da priznaju svojoj djevojčici istinu o njenom dolasku na svijet?

– Zaista ne znam šta ćemo joj reći. To je nešto što se dešava jako rijetko, i nadamo se da će shvatiti sve kada bude dovoljno odrasla. Ono što treba da zna jeste da je voljena i željena. Kada bismo ponovo dobili priliku, sve bismo uradili drugačije, ali tada smo mislili da radimo ispravnu stvar – priznaje Antoni, nježno milujući bebu. Šenon se nada da će njena kćerka shvatiti koliko je posebna, i da njena majka nije željela da abortira, već je samo slušala ljekarske savjete, i kako je silno plakala kada je mislila da je abortus jedini izlaz. Ona je slučajno ostala u drugom stanju nedugo nakon što je rodila prvo dijete.

S obzirom na to da je prvi porođaj bio jako težak, te je Šenon završila sa ozbiljnim povredama unutrašnjih organa, ona je poslušala savjete doktora i odlučila se za medicinski abortus.

– Nakon što se Lejsi rodila, željela sam da se sterilišem, jer je porođaj bio jako traumatičan. Bila sam ubjeđena da ne želim više djece, ali rečeno mi je da sam previše mlada da bih donijela tu odluku. Kada sam saznala da sam ponovo u drugom stanju, prvi instinkt mi je bio da je zadržim, ali krenula sam da razmišljam o Lejsi i kako ne bi bilo fer prema njoj da se meni nešto desi i kada bi ostala sama – prisjeća se majka, prenosi “Žena“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh