Bebe i djeca

6-godišnjak je samo jednim pitanjem spasio brak roditelja

Ponekad se u vezi ili braku toliko zaglavi u rutinu i dosadu da osvježavajući pogled djeteta može napraviti čuda – kao i kod ove bračne krize…

Dječak Holden - Instagram

Mama, moram li se baš vjenčati? – to je pitanje postavio šestogodišnji sin blogerice i YouTuberice Joanne Venditti – bez da je znao šta će ono izazvati. Naime, te su riječi podstakle mladu majku na razmišljanje, piše “Miss7“…

U svom blogu napisala je da je pitanje njenog sina najprije izazvalo strah u njoj te se pitala šta je to loše u njenom braku – i je li uopšte nešto loše.

Ne, ne moraš se vjenčati. Možeš raditi šta želiš, mi samo želimo da budeš sretan“, odgovorila je Joanna svom sinu, na što je on s olakšanjem rekao:

OK, dobro! Naime, ne želim se cijelo vrijeme s nekim svađati.

U tom trenutku je Joanna shvatila koliko pasivno-agresivno ponašanje nje i njenog supruga utiče na njihovog sina. Svađaju se za svaku sitnicu i glupost – i često je atmosfera potpuno hladna. Zbog toga je četverostruka majka – Holden ima tri mlađe sestrice, povukla crtu i napravila “reviziju” nekoliko proteklih godina: zaruke, vjenčanje, spontani pobačaji, problemi na poslu, zdravstveni problemi. Sve su to zajedno prošli. Međutim, njihova je veza trpjela zbog toga.

Nešto se mora promijeniti

Razgovarala je sa suprugom o problemu i oboje su se odmah složili da se nešto mora promijeniti – inače će im brak propasti. Odlučili su da se ponovno moraju zaljubiti jedno u drugo. Išli su na spojeve, uzeli si vremena za sebe.

Nikada nismo izgubili svoju ljubav jedno prema drugome, ali ipak sada imamo sasvim novu vezu. Pokrpali smo pukotine i izgradili je na tome.

Ni njihovom sinu to nije promaklo: sada je odlučio kako će se ipak jednog dana vjenčati, napisala je Johanna.

Naš dom nije više pun vike i svađe. Sada razgovaramo, smijemo se i pozitivno smo nastrojeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh