Bebe i djeca

Nakon duge borbe s neplodnošću dobili su dvije kćeri rođene u razmaku od pet sedmica

Odlučili su pokušati još jednom. Još jedna sesija oplodnje i još jednom mislili su oboje – neće uspjeti. Pet sedmica nakon uslijedio je još jedan šok!

Nancy Rohde - Index

Kada se stvari u životu poklope dogodi se nešto ovakvo: jedan bračni par iz Amerike, Nancy i Justin Rohde nakon dugotrajne borbe s neplodnošću u razmaku od pet sedmica dobili su dvije bebe – malenu Lillian i Audrey. Lillian je rodila mama Nancy, a malenu Audrey, pet tjedana nakon, surogat mama Ashley. Obje su naravno biološke kćerke Nancy i Justina, a ovo je dio njihove priče koja je objavljena u magazinu Cosmopolitan., piše “Index“…

Duge tri godine Nancy i Justin pokušavali su napraviti bebu, no nakon čitavog niza neuspjeha, djelomično zbog neuspjelih oplodnji, jednom i zbog pobačaja s obzirom da Nancy ima vrlo tanka opna maternice, a čak je i prva surogat majka doživjela spontani pobačaj.

Nancy se jako judo osjećala loše zbog svega toga, počela je patiti od depresije, nije mogla podnijeti činjenicu da ne može imati dijete i tako ući u klub sretnih mama. No, nije se predavala. Odlučili su pokušati još jednom. Još jedna sesija oplodnje i još jednom mislili su oboje – neće uspjeti.

Tih dana upoznali su Ashley. Majku troje zdrave i živahne djece. Majku koja je svoj život posvetila kući i porodici, a koja je, kako je priznala ovom bračnom paru, oduvijek mislila da bi mogla biti surogat majka. Svoju djecu ima, više od troje ne planira, a voli biti trudna. Uostalom, sve tri njene trudnoće prolazile su bez ikakvih problema, lako je rađala i tako im je tokom njihovih razgovora ponudila surogat majčinstvo.

Nancy i Justin objeručke su prihvatili njenu ponudu i već za koji dan Ashley je ušla u proces umjetne oplodnje.

No nakon toga slijedi šok: Nancy je trudna! Bila je to vijest kojoj se stvarno nisu nadali, no čak i kada su je osvijestili oboje su mislili da ni ta trudnoća vjerojatno neće “izdržati” do kraja. Nisu se previše nadali, a čak i činjenicu da bi Ashley mogla zatrudnjeti uzeli s dozom opreza. Ali pet sedmica nakon što su saznali da je Nancy trudna i Ashley je donijela sretnu vijest.

Par je bio presretan. Obje trudnoće su napredovale, doduše, razvoj bebe koju je nosila Nancy nije baš tekao glatko. Njena je beba, mala Lillian, cijelu trudnoću bila ispodprosječno mala, ali doktori nisu dizali veliku buku oko toga. Nancy je zbog toga, kako je trudnoća napredovala, bila sve više uvjerena da opna njene maternice neće izdržati, vjerovala je da će se s bebom nešto dogoditi, ali nije. Sve do posljednjeg dana trudnoće beba je ostala mala, ali to je bio jedini sitni problem.

Na svijet je došla mala, ali zdrava, a s obzirom na sva depresivna stanja kroz koja je Nancy prolazila prije i za vrijeme trudnoće, po porodu jednostavno nije bila ni toliko svjesna ni toliko sretna zbog kćerke koju je rodila. Jednostavno se nije još toliko jako povezala s njom, a onda je na svijet došla i njena biološka seka. Ljubav je tada planula.

Justin kao novopečeni tata dvaju preslatkih curica bio je u sedmom nebu. Prisustvovao je na oba poroda, naravno, te danas s jednakom ljubavlju i žarom podiže svoje djevojčice. Naravno, dvije su porodice postale prijatelji. Kako je Ashley izjavila za medije, ne osjeća nimalo tuge zato što beba koju je devet mjeseci nosila pod srcem nije njena.

“Ne, nisam ni mislila da ću biti tužna. Ja sam samo učinila najbolje što sam mogla jednoj ženi, jednom paru koji nije mogao imati djece. To je za mene pitanje sreće, a ne tuge. Moja djeca sada su dobila još dvije drage male prijateljice.”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh