Posao

NJEMAČKA: Njihove usluge gotovo svi koriste, a oni u prosjeku zarađuju oko 6.500 eura mjesečno

Usluge poreznih savjetnika u Njemačkoj koriste gotovo svi, bilo da se radi o obračunu poreza ili savjetovanju o pokretanju posla. No, koliko zarađuju porezni savjetnici u Njemačkoj?

Euro novac - Blogspot.com

U složenom svijetu poreza, uloga poreznih savjetnika je ključna. Njihov posao je kompleksniji nego što se na prvi pogled čini.

Poslovni profil

Porezni savjetnici nisu samo stručnjaci za porezna pitanja. Pružaju podršku u računovodstvu, izradi bilanci i carinskim poslovima. Ovaj aspekt njihova rada posebno je važan za tvrtke koje djeluju u globaliziranom i umreženom gospodarstvu.

Osim toga, dijele savjete o pokretanju poduzeća i restrukturiranju. Njihova se stručnost također koristi u donošenju odluka o ulaganjima i vrednovanju poduzeća.

Porezni savjetnici također provjeravaju zakonitost obračuna poreza i zastupaju svoje klijente u fiskalnim sudskim postupcima. Oni također obavljaju zadatke stečajnih upravitelja ili upravitelja imovinom. Svi ti poslovi zahtijevaju visoku razinu stručnosti, iskustva i odgovornosti.

Plaća

Svatko tko prođe dugotrajnu i tešku obuku kako bi postao porezni savjetnik bit će nagrađen visokom plaćom. Kvalificirani radnici zaposleni na puno radno vrijeme u ovom području zarađuju iznad prosjeka u cijeloj Njemačkoj.

Zarada poreznih savjetnika po saveznim zemljama:

Baden-Württemberg: 7.105 eura
Bavarska: 6.897 eura
Berlin: 6.222 eura
Brandenburg: 5.254 eura
Bremen: 6337 eura
Hamburg: 6.967 eura
Hessen: 7.103 eura
Mecklenburg-Zapadno Pomorje: 5.060 eura
Donja Saska: 6.056 eura
Sjeverna Rajna-Vestfalija: 6.659 eura
Falačko-Porajnje: 6.462 eura
Saarland: 6.282 eura
Saska: 5.314 eura
Saska-Anhalt: 5.228 eura
Schleswig-Holstein: 5.817 eura
Tiringija: 5.368 eura

Zaposleni porezni savjetnik u Njemačkoj u prosjeku zaradi 6.563 eura bruto mjesečno. Brojni porezni savjetnici rade kao samostalni konzultanti zbog čega zarađuju više, prenosi fenix-magazin.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh