Posao

Hrvatska ima ponudu za radnike McDonald’sa iz BiH

Nakon što je Bosna i Hercegovina ostala bez restorana brze hrane svjetskog brenda McDonald’s jer je domaća kompanija izgubila licencu, za radnike koji su ostali bez posla stiže ponuda iz susjedne Hrvatske, piše N1.

Naime, kako su za N1 odgovorili iz kompanije Globalna hrana koja je vlasnik franšize za McDonald’s u Hrvatskoj, a koja ima preko tri hiljade uposlenih, prijave radnika koji su radili u bh. kompaniji koja je bila nosilac dozvole ovog svjetskog lanca su itekako dobrodošle.

“U McDonald’su Hrvatska svi kandidati imaju jednaka prava na zaposlenje, s obzirom na kvalifikacije i trenutnu potražnju za djelatnicima. Baš zato ćemo svaku potencijalnu prijavu zainteresiranih kolega iz Bosne i Hercegovine uzeti u obzir te im pri tome pomoći u rješavanju radnih dozvola”, rečeno je za N1.

Ono što sve interesuje su finansijski uslovi, a N1 je dobio odgovor i na to pitanje.

“Prosječna neto plaća za početnu poziciju iznosi oko 930 eura, a osiguravamo i kontinuiranu edukaciju, treninge te fleksibilno radno vrijeme”, objasnili su iz firme Globalna hrana za N1.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh