Posao

Na području Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona izvršena 72 inspekcijska nadzora

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH, kantonalnih poreznih ureda Mostar i Tuzla, izvršili su ukupno 72 inspekcijska nadzora tzv. akcije, kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju različite uslužne djelatnosti.  

Federalna inspekcija - Twitter

Kontrole su 11. januara izvršene na području Mostara, a 12. jauara na području Lukavca, Tuzle i Živinica, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika ‘na crno’.

U toku kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su 22 neprijavljena radnika, 19 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, dva obveznika koji nisu imali instaliran fiskalizirani fiskalni uređaj i četiri obveznika koji su radili bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja nadležnog organa, zapečaćeno je deset objekata, a u 29 inspekcijskih nadzora izdati su prekršajni nalozi s ukupno izrečenim novčanim kaznama od 103.400 KM, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh