Posao

U Federaciji BiH otkriveno još 55 radnika na crno, izrečeno 217.650 KM kazni

Inspekcijskim kontolama su bili obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, pekarstva i druge uslužne djelatnosti.

Porezni izračun - Twitter

Inspektori Poreske uprave Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) su na području Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona otkrili 55 neprijavljenih radnika i zbog nepravilnosti u poslovanju izdali 72 prekršajna naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 217.650 KM.

Inspektori su u izvršili 112 inspekcijskih brzih kontrola i otkrili 66 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, 14 obveznika koja nisu imala fiskaliziran fiskalni uređaj i 12 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH.

Inspekcijskim kontolama su bili obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, pekarstva i druge uslužne djelatnosti.

Kontrole su izvršene 19, 20. i 21. avgusta na području Bugojna, Jajca, Donjeg Vakufa, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Travnika, Viteza, Zenice, Visokog Tešnja, Maglaja, Zavidovića, Žepča, Kaknja, Doboj jug, Neuma, Čitluka i Mostara, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh