Posao

Za 80 radnika GRAS-a koji odlaze u penziju biti će izmirene sve obaveze i doprinosi

Vlada Kantona Sarajevo, na prijedlog Ministarstva saobraćaja, donijela je odluku kojom se daje saglasnost za Program restruktuiranja i zbrinjavanja viška uposlenih radnika KJKP GRAS u 2022. godini.

Razlozi za donošenje takve odluke su, između ostalog, zbrinjavanje viška uposlenika, izmirivanje obaveza prema radnicima, ali i put ka restruktuiranju tog javnog preduzeća.

“Tim programom obuhvaćeno je 80 radnika koji će otići u penziju i kojima će biti izmirene sve obaveze i doprinosi, onako kako svaki radnik i zaslužuje. Osim naše brige za radnika, taj program podrazumijeva i niz drugih parametara koji će ubrzati proces restruktuiranja GRAS-a. Sve ovo što radimo početni su koraci koje pravimo nakon toliko godina da bi sliku javnog prijevoza dugoročno potpuno promijenili”, istakao je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

Kako navodi u saopćenju za javnost Služba za protokol i press KS, na osnovu neisplaćenih obaveza u periodu od 2009. godine do dana sticanja prava na penziju, potrebna sredstva koja će Vlada KS izdvojiti iznose više od 2,5 miliona KM, piše Klix.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh