Posao

Šef je otpustio poslije 50 grešaka na poslu: Tužila ga, a onda je sud donio zapanjujuću odluku

Od početka među njima nije postojalo razumijevanje.

Otkaz - Ilustracija / Kurir.rs

Britanka Fiona MekMilan otpuštena je s posla nakon što je, prema tvrdnjama njenog šefa, u roku od nekoliko sedmica napravila 50 grubih grešaka koje niko drugi ne bi tolerisao.

Šef je optužio Fionu da je sve što je radila činila namjerno kako bi što prije dobila otkaz jer joj se nije sviđalo to čime se bavi.

“Od početka sam mu govorila da sam dobar radnik, samo sam malo sporija i prirodno sam trapava. Od prvog dana mi je pravio pritisak što u kuhinji prosipam čaj po podu, što ne umijem hljeb pravilno da isječem, što gubim spajalice, bacam pogrešne papire i zovem klijente koje ne treba, a nikad se nije zapitao da li je on uzrok svega. Od početka mi je nabio takav pritisak s kojim ja, u skladu sa karakterom i nesigurnošću nisam mogla da se nosim. Zbog njegovog pritisaka sam i griješila stalno, a on je samo išao za mnom i bilježio mi minuse”, rekla je Fiona na sudu.

A na sudu se našla jer je poslije otkaza tužila šefa. Nevjerovatno, ali velika većina njenih kolega stali su uz Fionu, ne plašivši se osvetnički nastrojenog šefa.

“Zaštitili su me, jer su me upoznali. Vidjeli su da su sve greške proizvod šefovog stravičnog pritiska koji je postojao 8 sati dnevno bez pauze. Neki od njih dali su svoje izjave pred sud i pomogli su mi”, rekla je Fiona novinarima poslije presude koja je bila u njenu korist.

Šef je sada dužan da joj isplati čak 45.000 eura odštete za pretpljenu psihičku bol i konstantni mobing.

On je na sudu izjavio da ni sa kim drugim od početka bavljenja poslom nije imao problem, već samo sa Fionom i to su svi znali.

“Nisam se nijednog trenutka urotio protiv nje. Tražio sam samo efikasnost i ekspeditivnost u poslu. Nisam bio Crveni krst niti ću biti. Ako neko nije za posao, neka nađe drugi. Ta žena očito se nije snašla, ali je željela da sačuva posao. A napravila mi je 50 grešaka za dva mjeseca. Jedno s drugim nije moglo da ide što se mene tiče”, rekao je šef na sudu, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh