Posao

Tajne uspješnih ljudi: Oni nikada ne izgovaraju ovih šest rečenica

Svi težimo uspjehu, ali na tom putu nesvjesno nas mogu sputati misli. Uspješni ljudi vode se određenim pravilima i u njihovom rječniku, ove fraze ne postoje.

Posao - Moj-posao.org

Ako još uvijek niste napredovali u karijeri, možda zauzimate pogrešan stav. Kad eliminirate sljedećih šest fraza iz svog rječnika, osigurat ćete sebi bolju poziciju na poslu i visoke rezultate, piše “Faktor“.

“To nije moj posao”

Kada ste krenuli na posao, dobili ste spisak zadataka kojima se morate baviti. Međutim, s vremenom su vam počeli davati nove zadatke. To znači da su vaša sposobnosti poboljšane i da nadređeni ima više povjerenja u vas. To dalje vodi ka unapređenju. Međutim, ako odbijete zadatak napravit ćete korak unazad, a neko drugi će vrlo rado zauzeti vaše mjesto.

“To nije moguće uraditi”

Čak i ako vam se zadatak čini nemogućim, nemojte žuriti sa dokazivanjem nadređenom da nije moguće uraditi ga. Predložite svoju verziju i pokažite da ste spremni da se potrudite i date sve od sebe. Smatrta će vas kreativnim i imati vas na umu kada mu bude trebala pomoć.

“To nije moja greška”

Naravno da nećete prihvatati tuđe neuspjehe kao svoje, ali ukoliko napravite grešku, budite spremni i da je priznate. Ovakav stav izuzetno se cijeni.

“Ovo je previše lako”

Čak i ako je zadatak lak, ne predstavljajte ga kao takvog. Ukoliko nadređeni shati da sve zadatke radite sa lakoćom, svakog dana ćete dobijati sve više zadataka, a to će vas potpuno iscrpiti.

“Nije mi potrebna pomoć”

Biti “usamljeni vuk” u kompaniji nije dobra ideja. Koristite kolektivni um, radite kao tim, tako da možete postići opipljive rezultate.

“To nije fer”

Život je pun nepravdi, zato ne shvatajte previše tragično ukoliko kolega prije vas dobije povišicu ili unapređenje. Radite marljivo, jer se svaki trud na kraju i isplati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh