Posao

Turizam i ugostiteljstvo su među privrednim granama koje će najviše pretrpjeti štete zbog novonastale situacije

Turizam i ugostiteljstvo su među privrednim granama koje će najviše pretrpjeti štete zbog novonastale situacije, jer se i prema projekcijama Svjetske turističke organizacije navode gubici u turizmu od 300 milijardi dolara u ovoj godini na svjetskom nivou.

Konobarenje - Ilustracija/Vecernji.ba

Ovo je rečeno na sastanku, koji je putem video linka organizovao ministar za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH Staša Košarac, a u kojem su učestvovali i ministrica za turizam i zaštitu okoliša Federacije BiH Edita Đapo, te predstavnici Olimpijskog centra „Jahorina“, JP „ZOI 84“, Turističke organizacije RS, Turističke organizacije Grada Trebinje i turističkih zajednica Kantona Sarajevo i HNK.

-Razgovarano je o daljnjoj koordinaciji nadležnih institucija i organizacija s ciljem zajedničkog rada na smanjenju negativnih uticaja širenja epidemije virusa korona na turistički sektor kako bi se sačuvala radna mjesta i rad privrednih subjekata u turizmu i ugostiteljstvu – saopćeno je iz Ministarstva trgovine i turizma RS-a.

Potvrđeno je da je u RS, već pokrenut projekt Turističke organizacije RS-a, koji ima za cilj da građanima približi značaj ostvarivanja turističkih putovanja u svojoj zemlji, te da će o ovome biti više riječi u narednom periodu,piše Source


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh