Posao

Podnijeta krivična prijava protiv poslodavca koji nije isplaćivao platu

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje jučer su Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje dostavili izvještaj protiv osobe incijala D.Đ. zbog postojanja sumnje da je počinilo krivično djelo ‘Povreda osnovnih prava radnika’.

Policija bh. entiteta RS - Screenshot/YouTube

Osumnjičeni se tereti da je u svojstvu vlasnika i odgovornog lica jednog preduzeća, svjesno ne pridržavajući se propisa koji se odnose na zaključivanje Ugovora o radu i prestanku radnog odnosa, plate i drugih primanja iz radnog odnosa, uskratio radnicima preduzeća pravo koje im pripada, na način da, nije izvršio uplatu mjesečnih naknada u vidu plate, te je izbjegao plaćanje naknada za godišnji odmor.

Na ovaj način osumnjičena osoba počinila je krivično djelo kojim je oštećenim osobama pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 70.000,00 eura, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh