Posao

Pet suptilnih znakova da biste uskoro mogli dobiti otkaz

Jeste li ikada iskusili onaj tjeskobni, potonuli osjećaj da nećete ostati na poslu koji smatrate savršenim? Ukoliko je taj osjećaj samo vaš vjerovatno ćete se potruditi da radite što bolje, no ukoliko to mišljenje s vama dijeli i vaš poslodavac, onda ste u nezavidnoj situaciji.

Otkaz na poslu - LinkedIn

Ovo je pet suptilnih znakova koji otkrivaju da vam se vjerovatno sprema otkaz na poslu.

Razgovor koji ste upravo vodili s šefom dokumentiran je i e-mailom

Ako ste imali neugodan razgovor s poslodavcem o vašim poslovnim potezima i ako ste kada ste napustili njegov ured dobili sažetak razgovora mailom, to može značiti samo jedno: da bi zaštitili i opravdali sebe, vaši nadređeni će pokušati dokumentirati što više toga o vašem “padu”.

No, umjesto panike, pokušajte taj e-mail iskoristiti kao vodič za poboljšanje rada i uložite sve u spašavanje svog posla.

Vaš menadžer traži izvještaje od vas brže nego što možete izvršiti zadatak

Nakon neugodnog razgovora poslodavac će mnogo više i češće paziti na vas i provjeravati šta i kako radite. Savjet je da počnete razlikovati hitno i bitno i važnije od nečeg drugog što vam je također zadano. Kada to uspijete i sam poslodavac će vidjeti ogroman napredak u vašem radu.

Zadaci za koje ste vi bili odgovorni sada su ustupljeni vašim kolegama

Jedan od znakova da ćete uskoro dobiti otkaz jeste da vaši nadređeni vaše zadatke preusmjeravaju drugim kolegama. Vjerovatno smatraju da vi ne možete obaviti te zadatke uspješno i pripremaju druge da ih preuzmu kad vas u kompaniji više ne bude.

Niste pozvani na određene sastanke

Ako se vaš tim sastaje bez vas vjerovatno rade na projektu za koje smatraju da vi niste dovoljno sposobni. Isključivanje sa sastanaka veliki je pokazatelj da je vašem radnom vijeku došao kraj.

Angažiran je neko istog zanimanja, ali s ​​više iskustva

U ured stiže osoba koja u kompaniji ima isto zanimanje kao i vi tj. zaposlena je na istoj poziciji. Dakle, više nego očigledno je da vam je stigla zamjena, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh