Posao

Grčki Avax odabran da gradi južni dio pristupnih cesta Pelješkom mostu

Hrvatske ceste donijele su danas odluku da stonsku obilaznicu, poddionice Sparagovići – Prapratno i Prapratno – Doli gradi grčki Axax. Riječ je o drugom, južnom dijelu pristupnih cesta Pelješkom mostu, dužine 18 kilometara. Procijenjena vrijednost radova bila je 449,1 milijun kuna bez PDV-a, a Avax je ponudio 511,5 milijuna kuna.

Pelješki most

Procijenjena vrijednost radova bila je 449,1 milion kuna bez PDV-a, a Avax je ponudio 511,5 miliona kuna, prenosi “Večernji“.

Na tom nadmetanju još je učestvovao i austrijski Strabag koji je ponudio 569,2 miliona kuna. Avaxovu ponudu u HC-u su ocijenili ekonomski najpovoljnijom, a Strabag sad ima pravo podnijeti žalbu na tu odluku o odabiru.

Avax je inače bio odabran i za izvođača radova na nadmetanju za gradnju sjevernog dijela pristupnih cesta Pelješkom mostu, dionice Duboka – Spragovići, no nakon Strabagove žalbe Državna komisija za kontrolu javne nabave tu je odluku poništila pa u HC-u moraju donijeti novu odluku. Rok je za izgradnju stonske obilaznice 28 mjeseci od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Osim spomenute grčke kompanije, ponudu je ranije dao i Integral inženjering iz Laktaša, koji je za taj posao tražio 321,2 milion kuna no odbijen je, jer su u Hrvatskim cestama ocijenili da je ponuda nepravilna zbog neuobičajeno niske cijene.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh