Posao

NAJTEŽI POSAO NA BALKANU: SMIJEŠNO KOLIKO JE I ISTINITO

Najteži posao na Balkanu je biti snaha. Ni manje , ni više.

Beskrajno duhovit, ali istinit opis postaje toliko viralan. Pojavio se Fejsbuk stranici Pisanje uz vetar i ovako glasi:

– Jedan od najtežih oblika postojanja na Zemlji jeste biti SNAHA. Što svekrvi, što zaovi, što cijeloj rodbini. Ima snajki pa odmah najure sve u startu i niko ne smije da im se miješa u život, a ima i onih koje žele, pak, da se dopadnu,prenosi Novi.

Koliko se trudila da se dopadneš, prije ili kasnije će ti doći voda do usta, i poželjet ćeš da otjeraš sve u majčinu. Jer, ako si mršava, što si mršava, ako si debela, što si debela, ako si neobrazovana, što nisi učila, ako ipak jesi – to je tvoja stvar.

Ako si lijepa – ne valja, ako si zapuštena opet nisi nešto normalna. Ako ti je kuća sređena mogla bi biti još sređenija, ako nije idi ubij se odmah.

Djecu obično ne dojiš kako treba, ne oblačiš, ne hraniš i ne vaspitavaš. Ako nećeš da praviš zimnicu – ne valja, a ako ipak hoćeš – ne radi se to tako.

Ako praviš kolače – mogli bi biti i bolji, a ako naručuješ – sram te bilo! Njenog SINA NAD SINOVIMA ionako niko ne može voljeti kao ona, prema tome – džaba se cimaš!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh