Posao

“NEMA SREĆE U NJEMAČKOJ” – Marko se nakon pola godine razočaran vratio na Balkan

Jedan mladić iz Tomislavgrada otišao je prije pola godine u Minhen u potrazi za srećom. Od tada je promijenio šest poslova i razočaran se vratio u rodni grad.

Marko Bagarić - Screenshot/DW

Živiš radnu sedmicu od ponedjeljka do petka usmjeren samo na posao, dolazak kući, na spavanje i na buđenje, i opet na isto. Petak, subotu i nedjelju izlaziš. Ali živiš od plate do plate – rekao je Marko Bagarić za “Deutsche Welle”, prenosi “Blic“.

On je ukazao da je dobra stvar bila to što su ga tamo sa njegovih 20 godina ipak uzimali za ozbiljno i da se niko ne žali ako obavljaš svoj posao kako treba.

Stalno sam razmišljao o povratku, o šetnji sa psom, da vidim svoju raju, da mogu s njima popiti kafu. Nije me zanimalo ništa čime bih sebe formirao, a bio sam prazan iznutra – priča Marko.

Nakon iskustva u Njemačkoj on kaže da planira da ostane u Bosni i Hercegovini.

Ovdje imam dobrog oca i dedu. Imam sve ovamo, mogu i ovamo nešto da postignem. Tu sam se rodio i mislim da ne trebam više da objašnjavam zašto sam se vratio. Ostajem u BiH, formirat ću se kao osoba, studirat ću, raditi, šta ja znam – zadovoljan sam životom kojim sada vodim – zaključio je Marko.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh