Posao

LinkedIn istraživanje – Ova zanimanja donose dobru platu!

Za neke poslove koji su prije pet godina bili apstrakcija i mnogima potpuno nepoznati, danas na tržištu vlada ogromno interesovanje. Neka od tih zanimanja su programeri za mobilne aplikacije, ali i zumba instruktor, pokazalo je istraživanje najveće poslovne društvene mreže “Linkdin“.

No image - Haber.ba


Posao (Foto: Haber.ba)

Istraživanje “Linkdina”, u kome je “učestvovalo” 259 miliona profila koji se nalaze na ovoj mreži, na prvom mjestu zanimanja koja nisu postojala 2008. godine nalaze se programeri za mobilne aplikacije, takozvani iOS i Android developeri. Za samo pet godina, broj Android programera na ovoj mreži povećao se skoro 200 puta: Svega pedesetak ih je bilo 2008. godine, a 2013. godine ih je čak 10.000.

Poželjni su i veb dizajneri, takozvani cloud servis specijalista i drugi. Na “Linkdinovoj” listi, treće mjesto “zauzeo” je zumba instruktor . Ovo je danas veoma popularno zanimanje, a 2008. godine bilo ukupno 16 registrovanih na mapi sajta “Linkdin”.

Takođe, specijalista za društvene mreže u 2008. godini bilo je 25, a prošle godine čak 4.350, dok je stručnjaka za obradu podataka bilo 142, a prošle godine 4.326. Na toj poslovnoj mreži zabilježen je porast broja arhitekata za velike baze podataka. Njih 2008. godine nije ni bilo, a u 2013. godini zabilježeno ih je čak 3.440.

(tanjug)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh