Posao

Novi javni pozivi “Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo”

U okviru Programa mjera za podsticaj zapošljavanja i održavanja više stope zaposlenosti u Kantonu Sarajevo, Javna ustanova ‘Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo’ Sarajevo će danas objaviti javne pozive za poslodavce sa područja Kantona Sarajevo po programima sufinansiranja zapošljavanja pripravnika sa VSS iI VŠS i ‘Posao za sve’.

Biro za zapošljavanje - Ilustracija /Facebook

Planirana su sredstva od 2.400.272 KM za Program sufinansiranja zapošljavanja ‘Posao za sve’ i zaposlenje 571 osobe, odnosno 6.720.000 KM za Program sufinansiranja zapošljavanja pripravnika sa VSS I VŠS putem kojeg će biti zaposleno 700 pripravnika, osoba koje se nalaze na evidenciji nezaposlenih Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, piše “Fena”.

Javni pozivi zajedno s aplikacijama za prijavu učešća za navedene programe bit će objavljeni na web stranici Javne ustanove ‘Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo’ Sarajevo, www.szks.ba. Obavijest o javnim pozivima će biti objavljena i u dnevnim novinama.

Svi zainteresovani poslodavci, koji imaju namjeru učestvovati u programima, trebaju da pripreme svu potrebnu dokumentaciju kako bi na vrijeme podnijeli svoje aplikacije za učešće.

Javni pozivi će biti otvoreni za prijave do 28. februara ove godine, saopšteno je iz “Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh