Posao

Nove olakšice za posao u Njemačkoj: Profesionalci su dobrodošli da ostanu

Novi zakon u Njemačkoj trebao bi olakšati migraciju kvalifikovanih radnika u tu zemlju, a na stranici Ambasade Njemačke u BiH objavili su podatak da im fali 12 miliona radnika.

n1

Novim zakonom Njemačka želi otvoriti pristup tržištu rada za radnike izvan Evropske unije, a na sajtu njemačke ambasade u BiH je objavljeno da “kvalifikovani radnici su dobrodošli da ostanu”.

Interesuje Vas najavljeni Zakon o useljavanju za kvalificirane radnike? Na koga se Zakon odnosi, kada bi trebao stupiti na snagu i koje su izmjene planirane možete saznati na OVOM linku,prenosi N1

Riječ je o imigracionom zakonu, kojeg Parlament Njemačke tek treba da odobri – a na snagu će stupiti 2020. godine.

Njemačka traži doktore, fiziotarapeute, medicinske sestre, IT specijaliste, inžinjere, građevinare, eksperte u aeroindustriji, te stručnjake iz prirodnomatematičkih oblasti.

Posao u Njemačkoj za radnike koji nisu iz zemalja Evropske unije ograničena su na deficitarna zanimanja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh