Posao

Otočić u blizini San Francisca traži svjetioničare, godišnja plata blizu 220.000 KM

Upravitelji otočića na kojem se nalazi svjetionik u blizini San Francisca raspisali su konkurs u kojem traže dva svjetioničara.

No image - Haber.ba

Godišnja plata za ovaj, na prvi pogled, posao iz snova je 130.000 dolara, odnosno oko 220.000 KM, piše “Guardian”.

Objekat je turističko-ugostiteljski pa svjetioničari trebaju znati dobro kuhati, čistiti, pružati razne usluge gostima i organizovati dostavu namirnica.

Također, moraju znati i koristiti brod što zahtijeva kapetansku dozvolu od Obalne straže Sjedinjenih Američkih Država.

Posao je svakako primamljiv, ali ima također i dosta posla. Raspored ja naporan. Često traje od ranog jutra do kasno u noć. U opisu posla je vožnja gostiju od i do ostrva, zatim pripremanje doručka i večere te čišćenje“, rekla je Jillian Meeker, svjetioničarka koja napušta ovaj posao, ali i koja će pomagati u intervjuima za buduće svjetioničare.

Meeker je na ostrvu radila s partnerom Cheom Rodgersom, a na intervjuima će tražiti par koji zna podijeliti značajno radno opterećenje na održiv način i koji shvaća da održavanja ostrva znači mnogo više od romantične slike života u svjetioniku, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh