Posao

Oktobarske cijene u BiH veće za 0,9 posto

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u BiH, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u oktobru u prosjeku su veće za 0,9 posto u odnosu na septembar.

Kupovina - Twitter

Advertisements

Odjeća i obuća su u prosjeku skuplji za 2,7 posto, stanovanje i režijski troškovi za 5,4 posto, prevoz za 1,1 posto, obrazovanje za 0,4 posto, za koliko su u prosjeku skuplja ostala dobra i usluge, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U oktobru u odnosu na septembar, hrana i bezalkoholna pića su u prosjeku jeftinija za 0,3 posto, alkoholna pića i duhan, namještaj i aparati za domaćinstvo, komunikacije, te rekreacija i kultura za po 0,4 posto.

Nivo cijena u oktobru ove, u odnosu na isti mjesec prošle godine veći je za 1,8 posto.

Hrana i bezalkoholna pića su u prosjeku skuplji za 0,1 posto, alkoholna pića i duvan za 5,9 posto, stanovanje i režijski troškovi za 3,8 posto, zdravstvo za 2,4 posto, prevoz za 12,7 posto, rekreacija i kultura za 1,1 posto, obrazovanje za 0,5 posto, a restorani i hoteli za 0,5 posto.

Odjeća i obuća su u prosjeku jeftiniji za 10,4 posto, namještaj, aparati za domaćinstvo te redovno održavanje kuće za 1,5 posto, komunikacije za 0,4 posto, a ostala dobra i usluge su u prosjeku jeftiniji za 0,9 posto.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh